lördag 20 april 2013

Traditionella hallongrottor

Jag ska för första gången försöka mig på ett bidrag till Månadens sötsak. April månads tema var Rött. Ganska svårt men en utmaning. Jag beslöt att laga traditionella hallongrottor med röd sylt.
 
Traditionella hallongrottor
 
 
Satsen räcker till ca. 40 stycken i små muffinsformar.
 
Ingredienser:
 
250 gram smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
1-2 dl hallonsylt.
 
Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Baka ut till en längd och skär den i 40 bitar. Rulla varje bit till en boll. Tryck en fördjupning i mitten och sätt i muffinsform. Fördela sylt i mitten av kakan.
 
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar